Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Двама учители от Кърджали удостоени с най-високото звание на СБУ „Учител на годината”

 12 Май 2019

Двама учители от Кърджали бяха удостоени със званието „Учител на годината” по време на заключителния етап на 22-я едноименен конкурс – едно от водещите събития на Синдиката на българските учители към КНСБ, съобщи председателя на СБУ Кърджали Нели Арнаудова.

И двете предложени от кърджалийската структура на синдиката кандидатури - Евгения Пейкова- старши учител по музика в СУ „Отец Паисий“  и Димитър Димов – главен учител по история в СУ „П.Р.Славейков“, са сред 35-те техни колеги от цялата страна получили най-големия приз на Конкурса „Учител на годината”.

„В тържествена обстановка своите награди и званието „Учител на годината“ получиха 102 учители от цялата страна в 10 направления, а 35 от тях получиха най-големия приз на едноименния конкурс. За голяма гордост на Кърджали в тези 35 призови места достойно се наредиха двете ни предложени кандидатури.  На фона на огромната конкуренция от цялата страна и на  многобройните членове на Синдиката на българските учители - 70 000 , двамата педагози бяха отличени сред номинираните в своите категории- „Хуманитарно направление“ и „ Изкуства и спорт“, разказа Нели Арнаудова.

По думите й представените от колегите й презентации, снимков и видео материали на тяхната богата дейност като учители  и творци, участията им в общински ,национални  олимпиади, конкурси, конференции са били водещи в избора на журито.

"Много високо бе оценен труда на колегите по отношение  духовното възпитание на децата и възпитание в национални ценности. Димитър Димов е впечатлил журито с възстановките с ученици  на исторически събития, заразяващи ги  да учат, работят и творят", разказа още Нели Арнаудова.

 

 

Още снимки
 Прочитания: 1016 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign