Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Млади хора от три държави в мост на приятелството в Кърджали

 17 Май 2019

      В Кърджали днес пристигнаха 12 млади художници и фотографи от Училището по изящни изкуства „Хасан Риза” от Одрин. Визитата им тук е в рамките на четвъртото издание на инициативата „Заедно на един мост“. Утре към тях се присъединяват техните връстници от Музикалното училище в Комотини.

   Ще припомним, че в рамките на проекта преди по-малко от месец 12 възпитаници на ОДК Кърджали гостуваха в Одрин, където представиха свои творби в съвместната изложба „Заедно на един мост” и  участваха в арт ателиета в училището там.         

      Инициативата „Заедно на един мост“ е на Ротари клуб „Мимар Синан”-Одрин и Ротари клуб Кърджали, а към нея се присъединяват ротарианци от Комотини. Партньори на ротарианците в Кърджали като домакини са Общински детски комплекс и Община Кърджали.

         По време на тридневното си гостуване в Кърджали младежите от Турция и Гърция ще участват в  творчески работилници по стъклопис и фотография.

       В сградата на Общински детски комплекс утре, 18 май, в 16,30 часа ще бъде открита и изложба на гостуващите таланти. Ще има концерт с участието на  възпитаниците на Музикалното училище в Комотини.

         Гостите от Одрин и Комотини ще имат възможност и  да разгледат две  културно- исторически забележителности на региона -Дяволския мост и Перперикон. Ще  посетят и РИМ Кърджали, в Нощта на музеите.

 


 Прочитания: 1027 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign