Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Общинският съвет удостои ПФК „Арда 1924” с „Почетен знак златен” и парична награда от 100 000 лева Общинският съвет удостои ПФК „Арда 1924” с „Почетен знак златен” и парична награда от 100 000 лева

 30 Май 2019

За постигане на високи професионални успехи и включване в първа професионална футболна лига на българския футбол ПФК Арда 1924 днес бе отличен с отличието „Почетен знак  златен” на Община Кърджали. Отличието бе връчено от кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис, днес по обяд по време на заседанието на Общинския съвет. Почти целия отбор на ПФК „Арда 1924” и неговото ръководство дойде в залата на бизнес инкубатора, за да получи отличието. „Сините” от Кърджали бяха посрещнати с бурни аплодисменти и ставане на крака от общинските съветници от всички групи в местния парламент, които си бяха заметнали клубните сини шалчета.

С благодарност за признанието и усилията на общината и лично на кмета инж. Хасан Азис, от трибуната към присъстващите в залата се обърна капитанът на отбора Пламен Крумов.

„Искам да ви благодаря за подкрепата, която ни оказахте през целия сезон. От името на целия отбор искам да благодаря на кмета на града, който през цялото време ни помагаше. Дай Боже и занапред да ни помага. Радвам се, че сме част от историята на този велик успех да вкараме отбора на „Арда” в А група. Дай Боже да имаме все по-големи успехи от тук насетне и заедно ръка за ръка да изпълняваме целите си”, каза капитанът на отбора.

Към присъстващите в залата се обърна и президентът на ПФК „Арда 1924” Петър Пешев: „Искам да ви честитя този успех, който постигнахме заедно с вас. Футболистите, ръководството изживяхме една  много хубава година. Надявам се, че министърът на младежта и спорта ще си спази обещанието и ще помогне за осветлението на стадиона, за да може да играем тук домакинските си мачове от новия сезон и да се утвърждаваме в А група”, каза Пешев.  

Предложението за удостояване на ПФК Арда 1924 с почетен знак златен бе направено от председателя на Общински съвет Кърджали Раиф Мустафа. То влезе като допълнителна точка в дневният ред на заседанието на Общински съвет Кърджали и бе гласувано единодушно от общинските съветници днес по време на редовното им майско заседание. Единодушно общинските съветници подкрепиха и предложението на кмета инж. Хасан Азис ПФК „Арда 1924” да бъде награден с парична награда от 100 000 лева за постигане на високи професионални успехи и включване в първа професионална футболна лига.

„Вчерашния исторически ден за Кърджали ознаменува една историческа победа, с която се поправя една историческа неправда за Кърджали случила се преди 31 години, когато „Арда” бе на крачка от влизане в А футболна група. Сега тя е заличена с историческа победа“ , каза инж. Хасан Азис Азис от трибуната на местния парламент.

Още снимки
 Прочитания: 568 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign