Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

През месец май в Кърджали отваря врати нов кучешки приют

 20 Април 2005

17 хиляди лева ще струва на община Кърджали изграждането на новия кучешки приют. Той ще бъде създаден в досегашната база на фирма "Озеленяване, чистота и благоустройство" в кв. "Студен кладенец". До момента там продължава да действа старият приют, в който се събират бездомните четириноги. Новата база ще бъде съобразена със съвременните изисквания за престой на животните. На пресконференция кметът инж. Хасан Азис съобщи, че при изготвянето на проекта е почерпан опит от Софийският приют за кучета и ветеринарни специалисти от столицата. Предвижда се в него да има единични клетки, клетки за родилки, амбулатория, манипулационна и вътрешен двор за разходка на животните. Капацитетът на приюта е за 200 животни.
В най-кратки срокове предстои да бъдат проведени разговори със строителни фирми-изпълнителки, за да може да стартира изграждането на новата база.
Идеята на градоначалника е да бъде създадено и специализирано звено към общинска администрация, което да действа целогодишно. В него ще бъдат привлечени 2-3 служители, които изцяло ще се ангажират с дейността по залавянето на бездомните кучета. За работата на специализираното звено общината е осигурила автомобил, а служителите ще преминат специален курс на обучение.


 Прочитания: 2498 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign