Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Футболистът Ахмед Осман става  почетен гражданин на Кърджали

 17 Юни 2019

На заседанието на ОбС-Кърджали на 20 юни 2019г. футболистът от ПФК“Арда 1924“ Ахмед Осман ще бъде избран за почетен гражданин на Кърджали.Предложението ще бъде от името на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис, областния управител  Никола Чанев и ОбС-Кърджали.

Днес беше проведена среща в ОбС с председателите на групите съветници на партиите, представени в ОбС заедно с кмета инж.Хасан Азис.На срещата бяха обсъдени трите имена, предложени за почетен гражданин, имащи връзка с влизането на ПФК“Арда 1924“ в Първа лига.Ахмед Осман беше предложен от президента на клуба Петър Пешев, кмета на общината и групата съветници от ДПС,  настоящият треньор на клуба Стамен Белчев от областния управител Никола Чанев и бившият треньор Елин Топузаков – от името на съветниците от БСП.

На срещата бе постигнат  консенсус – за почетен гражданин на Кърджали да се предложи само футболистът Ахмед Осман от името на кмета, областния управител и ОбС.

Номинацията на Ахмед Осман  беше разгледана на заседание на Постоянната комисия по Образование, култура, вероизповедания и международно сътрудничество.Комисията реши и внесе на Председателски съвет предложение на предстоящото заседание през юни ОбС да удостои със званието „Почетен гражданин на община Кърджали“ г-н Ахмед Османл“. Проведе се и Председателски съвет, на който се разгледа предложението на комисията и чрез гласуване с пълно единодушие се реши  на заседанието на 20 юни Ахмед Осман да бъде предложен за почетен гражданин.

 

.

 

.

 


 Прочитания: 1333 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign