Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Автори от 39 страни и 5 континента участват в 6-тия Международен фотосалон на кърджалийците Антон и Любка Савови

 01 Ноември 2019

Днес Арт галерия Кръг посреща Деня на будителите със селекция от 6-тия Международен фотосалон в Пловдив, който се провежда от 2014 г., а негови организатори са Антон и Любка Савови от Кърджали.

Тази година в организирания от тях световен салон на фотографията постъпиха 4006 фотографии от 307 автора, а във финалната селекция журито избра 949 фотографии на 246 автори от 39 страни и 5 континента.

Най-добрите фотографии печелят 163 награди, между които златни и сребърни медали, и още 6 награди по статистически данни за автори и фотоклубове. 38 са наградените творци от България, между които за съжаление няма от Кърджали.

Фотосалонът вече се ползва с голям международен авторитет и се провежда под патронажите на Международната Федерация за Фотографско изкуство, Фотографското общество на Америка, Фотографското общество на Гърция  и Националното Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева” от България.

Сред доминиращи теми на наградените участници са хуманизмът и човешките права, защитата на дивата природа, новите социални движения и др.

Изложбата ще продължи от 1 до 13 ноември в Кърджали, а на 2 ноември Антон и Любка Савови ще посрещнат гости и приятели в Арт галерия Кръг, за да разкажат за амбициозния си проект, който им донесе международна известност.

Арт движение Кръг е партньор на пътуващата селекция от първото издание до днес.

Още снимки
 Прочитания: 803 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign