Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Грейна Коледната елха на Кърджали

 07 Декември 2019

На връх Никулден, по традиция, в Кърджали грейна коледната елха пред Дома на културата. Някои казват била най-високата в България – над 20 метра, извисявайки се над сградата на културното средище.

Разбираемо най-щастливи от този предколеден ритуал бяха децата на Кърджали. Превъзбудени от пищния концерт, който изнесоха преди сублинния миг в Дома на културата, под „диригентството” на Дядо Коледа, те отброиха хорово от 10 до 1 и завършвайки с думичките „Мир! Любов! Светлина!” , дадоха знак, че светлините на елхата трябва да светнат. И те грейнаха!  Заедно с децата на Кърджали отброяваше от 10 до 1 и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.

 Преди това той се обърна към всички деца на Кърджали с думите: „Пожелавам на всички деца – малки и големи, Коледа да ни донесе много здраве и щастие, много успехи и приятели. И най вече, скъпи деца, напишете си писмата до Дядо Коледа, за да си получите подаръците, които сте си пожелали, мечтали и даже и повече от това, което сте поискали! Пожелавам ви хубава и здрава година, на вас и вашите родители и семейства!”

Празничната вечер във връзка със запалването светлините на коледната елха продължи с още коледни песни, изпети от най-малките жители на Кърджали – неговите деца.

Още снимки
 Прочитания: 1754 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign