Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът инж.Хасан Азис дари на Клуба на инвалида климатик,  отзова се след отправения апел за помощ

 16 Януари 2020

Кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис дари на клуба на инвалида в Кърджали климатик след отправения апел за помощ, а днес  преди обяд започна и монтажът му. Така проблемът с топлото в клуба,настъпил след като вандали повредиха климатика му по време на празниците, бе решен,а членовете на клуба вече няма да мръзнат.

         Кметът на Община Кърджали е много чувствителен към проблемите на хората с увреждания. Той се ангажира с набавянето на помощни средства за придвижване  за наши членове. Бе направен специален списък по време на честването на 30 години от създаването на Съюза на инвалидите от регионалната структура в Кърджали.Помощните средства за придвижване вече са тук и предстои раздаването им.Това сподели за медиите председателя на Регионалната организация на Съюза на инвалидите в България Шенай Бекир. Тя посочи, че веднага след като научил за проблема с климатика на Клуба на инвалида градоначаликът се е ангажирал са набавянето на нов климатик, чиято цена е 2500 лв.

Ще припомним,че след вандалския случай, председателят на РС на СИБ в Кърджали Шенай Бекир веднага отправи апел за помощ, чрез местните медии и социалните мрежи. На него се отзоваха частни лица, организации и сдружения и в рамките на 24 часа бяха събрани 1200лв.

Събраните от кърджалийци, след дарителския жест на кмета инж.Хасан Азис, ще се използват според волята на дарителите.

Още снимки
 Прочитания: 1571 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign