Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Покритият плувен басейн е затворен само за януари заради ремонт на пароуловителната система

 17 Януари 2020

Затворихме покрития плувен басейн само в рамките на месец януари, защото имаше необходимост от профилактика, свързана не толкова със системата за отопление, колкото с ремонта на пароуловителната система. Това заяви пред журналисти кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.

След среща с президентът на Клуба по водна топка и с родители на деца, посещаващи басейна, той им е предложил вариант, при който общината ще поеме разходите по транспорта до други подобни спортни съоръжения в съседни общини, както и разходите по таксите, които трябва да се заплащат. „Обясних им причините, поради които се наложи затварянето на басейна и мисля, че те проявиха разбиране”, каза градоначалникът.

По думите му разходите извън приходите, за закрития плувен басейн за година са в рамките на 250 000 лева. Това ни подсказа необходимостта от реорганизация на работата му. При всички положения ще се наложи диференциране на хората, които са ангажирани с басейна от една страна, и сигурно през фервуари и март, през които смятаме да пуснем закрития плувен басейн, ще има ограничаване на часовете, през които той ще се ползва в рамките на необходимото им време. Така ще можем да намалим и разходите”, коментира кметът инж. Хасан Азис.

Освен това той е информирал председателския съвет към Общинския съвет и ще предложи и на общинските съветници, двата басейна в комплекс Арпезос” в най-скоро време да бъдат предоставени на концесия.

„Надявам се частният сектор да прояви интерес и да се създаде възможност тези две спортни съоръжения да минат на друг режим на ползване. Тук обаче искам да подчертая – независимо кога и как ще бъдат предоставени на концесия двата басейна община Кърджали ще има клаузи в договора, според които всички наши спортни клубове, и деца, и пенсионери,да имат възможността да ползват двата басейна при условията, при които те са го ползвали и досега”, подчерта градоначалникът.  И изтъкна, че Община Кърджали няма да се оттегли от двете спортни съоръжения, а просто иска тази дейност да бъде предоставена на частния сектор, за да се предостави по-качествена услуга.

 

 


 Прочитания: 2093 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign