Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Издигнаха кандидатурата на инж.Хасан Азис за член на новия УС на НСОРБ

 29 Януари 2020

        Кандидатурата на кмета на община Кърджали   инж. Хасан Азис  е една от петте издигнати  за членове на УС на НСОРБ. Това стана по време на проведеното днес в Пловдив регионалното делегатско заседание на кметовете и председателите на общински съвети от Южен централен регион. Според разпоредбите на Устава на НСОРБ, Южен централен район за планиране има 5 места в състава на бъдещия Управителен съвет на НСОРБ. За  членове на бъдещия УС бяха издигнати кандидатурите на Георги Мараджиев – втори мандат кмет на община Стамболийски, Емил Кабаиванов – четвърти мандат кмет на община Карлово и досегашен член на УС на НСОРБ, Иво Димов – кмет на община Димитровград трети пореден мандат и досегашен член на УС на НСОРБ, Никола Белишки – трети мандат кмет на община Панагюрище и на инж.Хасан Азис – досегашен заместник-председател на УС на НСОРБ и кмет на община Кърджали 5-ти пореден мандат. Съгласно правилата на Сдружението, номинираните от регионалните заседания кандидати за ръководните органи на НСОРБ, предстои да бъдат гласувани от  Общото събрание, което ще се проведе на 25 и 26 февруари 2020 г. в гр. София.

      Делегатите в общото събрание на НСОРБ от Южен централен район издигнаха за член на Контролния съвет на НСОРБ кандидатурата на кмета на най-младата община в България – община Сърница – Неби Бозов.

     Сдружението е най-голямата неправителствена организация в страната и обединява всичките 265 общини. НСОРБ представя интересите на общините в рамките на законодателния процес, участва в разработването на стратегическите документи на национално ниво, в контрола и управлението на средствата от ЕС и представлява българските местни власти в международен план.

 

 

Още снимки
 Прочитания: 1361 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign