Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В Месеца на Америка, екипът на телевизионното предаване „120 минути“ на БТВ разговаря по скайп с младежи от Кърджали

 24 Февруари 2020

Какъв трябва да бъде журналистът, ще изместят ли социалните мрежи традиционните медии и какво е бъдещето на журналистика? Отговори на всички тези въпроси бяха дадени в рамките на организираната в Месеца на Америка  среща  с екипа на  телевизонното предаване на БТВ „120 минути“. Срещата се осъществи виртуално, по скайп. От едната страна застанаха  водещият на предаването Светослав Иванов, продуцентът Марта Евтимова и най -младият член на екипа 23-годишният редактор Димитър Иванов, а от другата младежи от Кърджали.

30-те минути пряка връзка между студиото на БТВ и залата на Общински детски комплекс се оказаха недостатъчни за поредицата въпроси, които истреляха към София учениците от кръжоците по журналистика и фотография от СУ "Йордан Йовков", СУ "Отец Паисий", Езикова гимназия "Христо Ботев" и от клубовете в Общински детски комплекс.

Младите хора научиха как се прави предаването, как се подбират темите и събеседниците и засипаха с въпроси телевизионерите. Младежите попитаха Светослав Иванов и колегите му колко е важно владеенето на чужди езици при работата в телевизията, имат ли почивен ден, как се променя журналистиката в годините и кое е важно за добрия журналист.

Журналистиката се променя и неминуемо тя стана по-различна с навлизането на социалните мрежи. Осъзнава го и екипът на „120 минути“, но по думите им  така както и преди, от качествена журналистика независимо в каква медия ще бъде тя, винаги ще има необходимост. „За журналиста почивен ден няма, той винаги е във вихъра на събитията, но най-важното за него е да чете много, да се интересува от ставащото около него и да търси  не само новината, но и да я представя в контекста на събитието“, подчерта Светослав Иванов, допълван от Марта Евтимова.

Без колебание той отговори и на въпроса прави ли компромиси в работата си с отрицателен отговор и заяви, че журналистическата професия в България винаги ще бъде уважавана.

Срещата завърши със снимка за спомен, а Светослав Иванов обеща тя да не бъде последна като следващата да бъде на живо тук в Кърджали.

Месецът на Америка в Кърджали се организира за десета поредна година в Кърджали от Дружество "Приятели на САЩ", посолството на САЩ и община Кърджали, а срещата бе поредната проява от нея.


 Прочитания: 1460 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign