Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметовете на населени места в община Кърджали трябва да водят регистър на  лицата пристигащи  и пристигнали  от чужбина

 16 Март 2020

Кметовете на населени места в община Кърджали трябва да водят регистър на  лицата пристигащи  и пристигнали  от чужбина и на такива, които са продължително работещи в други градове.  Задължението им да го правят е във връзка ограничаване на разспространението на заболяването коронавирус и е визирано в Заповед №280/16.03.2020г. на кмета на Община Кърджали.

Със същата заповед се спират  до второ нареждане местните  празници и чествания, а кметовете се задължават да предприемат действия за ограничаване провеждането на семейни тържества и сбирки на територията на кметствата.

За да не спира процеса по обслужване на гражданите в кметствата на община Кърджали, кметовете  трябва да  направят и  специална организация за посещенията в  сградите, като не се допуска струпване на хора  както вътре в кметствата, така  и пред тях.

 В заповедта са визирани и действията  им свързани с дезинфекцията на местата за обществено ползване, както и извършването на контрол от тяхна страна, в тази посока, свързан с работещите търговски обекти.

От днес кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и членовете на Общинския кризисен щаб започнаха и срещи по райони  с кметовете на населени места  и кметските наместници от община Кърджали за разясняване на ограничителните мерки  против разпространението на   коронавируса и тяхното спазване по места.


 Прочитания: 2129 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign