Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Започва дезинфекция и  машинно миене на града

 16 Март 2020

Община Кърджали изпрати днес  писма до директорите на ОП“Озеленяване, благоустройство и чистота“ и на ЗЗД “Грийн Партнърс-БКС” за дезинфекция на зелените площи  и машинно миене на обществените места на територията на гр. Кърджали. Възложителните писма са във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19  и обявеното с Решение от 13.03.2020г. на Народното събрание извънредно положение, както и с издадената Заповед на министъра на здравеопазването, относно въвеждането на противоепидемични мерки на територията на Р България до 29.03.2020г.

От вторник ОП“ОБЧ“ започва дезинфекция на 81 детски площадки в центъра и кварталите на Кърджали по изготвен график.Ще бъде извършена дезинфекция на парковете, пространствата пред паметниците,  скверовете пред централната църква, пред ресторант „Москва“, Дома на културата, Художествената галерия, местата за почивка от ул.“Булаир“ до Автогарата, по бул.“Беломорски“ и др.

Дезинфекцията  на Зелената система ще започва в ранните часове на деня, за да не се пречи на гражданите, преминаващи през парковете и градините, или почиващи в тях.

От сряда ЗЗД “Грийн Партнърс-БКС”  ще започне машинно миене на улиците в гр. Кърджали по  график. Всички улици първа категория  ще се мият всеки ден, улиците втора категория – три пъти седмично, улиците трета и четвърта категория – един път седмично.Във водата в цистерните ще се добави дезинфектант, одобрен от Министерството но здравеопазването.Миенето ще започва в ранните часове на деня, за да не се пречи на движението. Ще се измиват и прилежащите тротоари, площади и други пешеходни пространства.

 

 


 Прочитания: 1168 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign