Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Домашен социален патронаж в помощ на самотни, трудноподвижни и лежащоболни лица и възрастни хора без близки

 20 Март 2020

 

 19 са подадените заявки в Домашен социален патронаж до момента за доставка на храна и закупуване на хранителни продукти от първа необходимост и медикаменти, изписани с рецепта на  самотни, трудноподвижни и лежащоболни лица и възрастни хора без близки. Това съобщи кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, който е и председател на Общинският кризисен щаб. Той допълни, че 10 от заявките са били за закупуване на медикаменти, 7 за продукти от първа необходимост, а 2 за заплащане на битови сметки. Средствата за покупките се осигуряват от лицата.

Тези услуги продължават да се предоставят от Община Кърджали чрез Домашен социален патронаж и при необходимост ще бъдат обявени още един или два телефона, на които гражданите  могат да звънят за заявки. Към момента те са два : 0361/ 6 45 42 -за заявки към Домашен социален патронаж и 0361/ 6 56 98 за записване и корекция на предоставяните  услугите.

В условията на извънредно положение Домашен социален патронаж  Кърджали работи без промяна на график, а работниците и служителите при строг режим на хигиенни изисквания, дезинфекция и лични предпазни средства. Разносът на храна по домовете е по досегашния график. В петък се раздава храна за събота и неделя, а съдовете, в които се раздава храна, се дезинфекцират щателно. Домашен социален патронаж предоставя храна през седмицата и през почивните дни и в ЦНСТ „Детска мечта“. Желаещите за записване и корекция на предоставяне на услугите могат да се обаждат на посочените телефони.

Както вече стана ясно, със заповед на кмета от 18 март до второ нареждане е преустановена работата на детската млечна кухня. Закупилите талони ще могат да ги използват след падане на въведените мерки във връзка с ограничаването на заболяването от коронавирус.

 

 

 

Още снимки




 Прочитания: 3025 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign