Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кризисният щаб продължава набирането на данни за социално слаби възрастни лица, за да им се помогне

 23 Март 2020

107 са идентифицираните до момента на територията на община Кърджали самотно живеещи, социално слаби и възрастни лица, които не могат да се обслужват сами. Информацията за тях е подадена от кметовете на 21 кметства като и към момента продължава набирането на данни от кметовете на населени места в общината. Това съобщи секретарят на Общинският кризисен щаб  Димитър Разкалински във връзка с инициативата на кмета на общината инж. Хасан Азис за подпомагането на такива хора при  условията на наложените  мерки за неразпространение на заболяването коронавирус.

Набирането на данни продължава, като търсим съдействието и на домоуправителите на жилищни сгради в областния град, каза още Разкалински.

Идеята е в  условията на извънредно положение, тези хора да получат нашата подкрепа, каза в края на миналата седмица кметът на Община кърджали инж. Хасан Азис.  По думите му тя ще бъде изразена в както за доставянето до дома им на храна и медикаменти, така и с посещение на медицинско лице, чрез екипа на Общинския кризисен щаб.

 

 

 


 Прочитания: 1753 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign