Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кмет и религиозни водачи обсъдиха мерки срещу коронавируса

 02 Април 2020

Председателят на Общински кризисен щаб и кмет на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис и секретарят на кризисния  щаб Димитър Разкалински посетиха днес централната джамия и централната църква „Св.Георги“.Те разговарях с районния мюфтия Бейхан Мехмед и отец Камен Гарена. Посещението е във връзка с предстоящите големи  християнски и  мюсюлмански  празници – Цветница  , Великден, месеца Рамазан.

Религиозните лица  информираха за предприетите противоепидемични мерки с цел да се защити здравето на хората.В храмовете, които са  отворени  се извършва всекидневна дезинфекция, ползват се лични предпазни средства, до минимум са намалели посещенията от богомолци.

 Д-р инж.Азис предложи  общинското предприятие „ОБЧ“  наред с другите обществени места да започне  извършването на  дезинфекция и  на дворовете на религиозните храмове. Освен това общината ще им предостави допълнително маски, ръкавици, дезинфектанти и защитни костюми при извършване на погребения.

По време на предстоящите празници ще се търсят решения да не се допускат масови събирания на  едно място на вярващи като се  обмисля промяна на обичайните ритуали и служби . Един от вариантите е празничния намаз и празничните богослужения да се предават по интернет.

 

Още снимки
 Прочитания: 1505 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign