Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът д-р инж. Хасан Азис на живо по NOVA TV с информация за въведените мерки във връзка със започващия свещен месец Рамазан

 24 Април 2020

Започна свещеният месец Рамазан. Джамиите тази година остават затворени. От главното мюфтийство призоваха молитвите да се изпълняват вкъщи и да не се раздава храна. В същото време със заповед на здравния министър от тази нощ границата с Турция е затворена изцяло.

В Кърджали още от началото на кризата сме въвели ограничения, включително и за джамиите. Направихме среща с всички мюфтии, всички джамии са затворени. Всички са запознати с това, че не трябва да идват в джамиите.
Обясних, че в малките населени места има организация за ограничаване на движението на населението. Органите на реда ще следят и дали хората се събират. Това заяви, тази сутрин по време на включване на живо по NOVA телевизия от Кърджали, кметът на общината д-р инж. Хасан Азис.

Той подчерта, че има много точна справка и организация за хората, които идват от Турция. По думите му от началото на карантинния период досега 161 души са пристигнали от Турция. Само през последната седмица броят на пристигналите е около 60 души, пристигнали с 3 автобуса. Общо пристигнали от всички държави са 1096 души, които водим на отчет.

По данни на РЗИ:
Хора поставени под карантина в област Кърджали - 530.
На над 1000 души карантината вече е изтекла.
В Кърджали има 13 случая на коронавирус, всички имат епидемиологична връзка, освен един.

Още снимки
 Прочитания: 1388 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign