Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Турция ни дари 100 бр. предпазни костюми

 28 Април 2020

Генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани  посети днес община Кърджали, за да направи дарение, осигурено от консулството.Дарението включва 100 броя защитни  костюми от най-висок клас.Дарението е осигурено след разговор между дипломата и кмета на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис.

Хюсеин Ергани се срещна със заместника кмета на общината Тунджай Шюкрю и секретаря на общината Себахтин Риза.Тема на разговора бяха предприетите мерки в борбата с коронавируса и обстановката в община Кърджали и съседна Турция. Изразена бе надежда, че населението от двете страни на общата ни граница ще се справи в най-близко време с пандемията и ще се върне към нормален живот.

Представителите на общината благодариха от името на кмета и общинския кризисен щаб за дарението, което ще бъде разпределено на болнични заведения и медици.

Х.Ергани уточни, че предпазните костюми са изработени в  предприятие на турски предприемач в Смолян, който в създалата се ситуация е преустроил производството на текстил и шие само защитни средства.

 

Още снимки
 Прочитания: 1298 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign