Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Хасан Азис: Общините са едни от най-големите работодатели и техните предприятия трябва да бъдат обхванати от мярката 60/40

 09 Юни 2020

В предаването на БТВ „Лице в лице” кметът на Кърджали и заместник-председател на НСОРБ д-р инж. Хасан Азис каза, че общините са едни от най-големите работодатели и техните предприятия също трябва да бъдат обхванати от мярката 60/40. Такова предложение ще бъде направено пред централната власт, каза кърджалийският градоначалник.

Той цитира проучване на Националното сдружение на общините в Република България, според което кризата с коронавируса е засегнала изключително силно селищата у нас. „Данните показват, че има спад от 41% в собствените приходи за периода между началото на март и края на април при 217 общини от 265 или 82% от общините в страната. Експертите прогнозират, че за периода до края на май загубите ще са над 200 милиона лева. Резултатите от проучването ще бъдат представени на министъра на финансите Владислав Горанов”, каза д-р инж. Хасан Азис.

По думите му друга мярка за преодоляване на кризата е програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилищни комплекси, които се реализираха в страната. Според него това ще задвижи колелата на икономиката, а регионалният министър Петя Аврамова е заявила, че има готовност да започне реновирането на 1951 блока в страната.

От името на УС на НСОРБ той се обърна към представителите на местната власт в страната с благодарност към социалната и човешка отговорност, която те са проявили в борбата с коронавируса. „В условията, в които трябваше да спазваме социална дистанция, ние намерихме начини да бъдем при хората”, каза д-р инж. Хасан Азис.  


 Прочитания: 893 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign