Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Наградиха участниците в онлайн конкурса на ОСНВ „Свободата като илюзия и илюзията за свобода”

 26 Юни 2020

Днес, 26 юни, отбелязваме международния ден за борба срещу употребата и злоупотребата с наркотични вещества и наркотрафика. И не случайно точно в този ден бяха връчени наградите на участниците в онлайн конкурса заради КОВИД 19, обявен от ОСНВ, на тема „Свободата като илюзия или илюзията за свобода”. Събитието се проведе във фоайето на Дома на културата при спазване на всички противоепидемични мерки, а наградите връчи лично председателят на ОСНВ д-р Сезгин Бекир. На въпрос какво е свободата, свързан с темата на онлайн конкурса, той отговори: „Свободата е да имаш право на избор. Да избереш дали да се развиваш и да летиш към висините или да избереш наркотика и да потънеш в дълбините. Това е свободата. Изборът е ваш. Бъдете внимателни, защото както си спомням един бивш зависим на една такава среща в Кърджали каза:”Не всеки, който започне може да спре, но всеки може да не започне”.

Към участниците в конкурса, техните родители и учители, д-р Сезгин Бекир се обърна с думи за пагубното въздействие на наркотиците върху подрастващите:

„За съжаление в един такъв ден, какъвто е Денят за борба срещу наркотиците, се отбелязват доста стряскащи статистически данни. За съжаление се оказва, че това е най-печелившия бизнес, свързан с престъпност. Става въпрос за оборот от милиарди долари, зад които стои може би живота на хиляди млади хора. Затова ние като ОСНВ винаги отбелязваме този международен ден, за да покажем на обществото, че наркотиците са буквално на всеки ъгъл. Единствения начин да се справим с проблема е превенцията. И в една обстановка на пандемия, когато една част от нас бяха принудени да се затворят в своите домове, включително и учениците, колегите от ПИЦ предложиха идеята да направим един онлайн конкурс. Радвам се, че толкова много ученици в двете възрастови групи се включиха в него. Конкурсът, планиран като областен, стана национален, без да сме имали идеята да го превръщаме в такъв”.

Д-р Сезгин Бекир връчи общо 6 награди за първо, второ и трето място, в две възрастови групи, както и 3 поощрителни.

В първа възрастова група поощрителна награда получи Букет Нурай 8 клас от  Духовно училище град Момчилград. Първо, второ и трето място за своите есета заеха съответно Виктория Пламенова - 8А , ЕГ"Христо Ботев", Харика Ибрямова - 8 клас, СУ „Йордан Йовков" – Кърджали и Виктория Ташева - 8Н, ЕГ"Христо Ботев" - Кърджали;

Във втора възрастова група поощрителните награди бяха две – на Румяна Стефанова - 11 клас, СУ"В. Левски" – Крумовград, и на Лора Пашова - 11 клас, град Пазарджик. А първо, второ и трето място завоюваха   Йоана Павлова- 11 клас от СУ"Отец Паисий" – Кърджали, Виктория Минчева от 10 клас, ПГИ "Алеко Константинов" и Ивана Корентова - 10 клас, ППМГ"Акад. Н. Обрешков" – Бургас.

 

 

Още снимки
 Прочитания: 1470 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign