Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

За ден приключи поставянето на нова маркировка по ул. „Репбуликанска”, възстановяват старата по бул. „Христо Ботев”

 09 Юли 2020

В рамките на ден приключи поставянето на новата маркировка по ул. „Републиканска“ в участъка от Обредния дом до Военния клуб. Така в този район движението вече е двупосочно и дава възможност за облекчаване на трафика в посока кв. Възрожденци.

Извън поставянето на новата маркировка в района към момента текат дейности и по възстановяването на старата. Те са на база възложени задания от страна на община Кърджали и се изпълняват от фирма „Пътстроинжинеринг“, която на основание подписан договор през септември миналата година е изпълнител на обществена поръчка „Ремонт и поддържане на улична мрежа и хоризонтална маркировка в гр. Кърджали“.

На какъв етап е работата по възстановяването на маркировката по улиците в града и ремонтите на критичните участъци с нарушена асфалтова настилка? Според инж. Слави Димитров, старши експерт в отдел „Инвеститорски контрол и строителство“ в общинска администрация, всяка година община Кърджали сключва договор за  ремонт и поддръжка на улична мрежа  и хоризонтална маркировка в града като последният е от месец септември на 2019 година.

„За тази година имаме шест задания  за ремонти и поддържане на уличната мрежа. През зимният период общината не е възлагала, тъй като при неблагоприятни атмосферни условия не могат да се изкърпват улиците или да се полага маркировка.  В началото на месец май т.г. бе изготвено първото задание, което обхваща ремонт на определени участъци от улици в града и опресняване на маркировката на пешеходни пътеки, за които сме получи и писма, че е захабена. Вече се работи по бул. „Христо Ботев”, възстановяват се всички пешеходни пътеки. Следващият етап е ремонт по бул.”Тракия” и улиците „Сан Стефано” и „Екразх Йосиф“, обясни инж. Слави Димитров.

По думите му в момента има подготвено техническо задание за аварийно изкърпване на определени улици. Една от улиците, която попада в него е  ул. „Богдан”, която е в лошо състояние.

„Преди подготовката на всяко възлагателно писмо,  общинските експерти правят преглед на постъпили сигнали и жалби от жители на града във връзка с нарушени  участъци на пътните настилки. Правят се и огледи на място и след обсъждане се преценява, кои от тях да бъдат включени като улици за текущ или авариен ремонт. Не всичко може да бъде обхванато в текущият ремонт, тъй като улична мрежа в град Кърджали надхвърля 56 километра, за чийто основен ремонт е необходима голяма сума”, каза инж. Слави Димитров.

Той каза още, че през септември на 2020 година изтича договора на фирмата осъществяваща поддръжката на уличната мрежа, а своевременно е подготвена и тръжната процедура по новата обществена  поръчка . До месец ще излезе публикацията за нея, с която стартира и процедурата за избор на новата фирма изпълнител, каза още инж. Слави Димитров. .

 


 Прочитания: 827 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign