Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Посланик Айлин Секизкьок: „Кърджали е мост между България и Турция.“

 03 Септември 2020

На първо посещение след встъпването си в длъжност днес в Кърджали пристигна посланикът на Р Турция у нас Айлин Секизкьок. В рамките му тя се срещна и разговаря с кмета на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис. След края на разговорите двамата дадоха кратка пресконференция за представители на медиите, като на нея градоначалникът заяви: „Посещението на нейно превъзходителство има голямо значение за нас, тъй като за първи път посланикът на Република Турция идва в нашия регион с целия си екип. Запознах Нейно превъзходителство с инвестициите направени от Турция в нашия регион, които имат положителен аспект не само за района, но и в национален мащаб. В същото време отново подчертах, че Кърджали се явява като входна врата не само за България, но и за Европа. Естественото място за инвестиции от Турция е в регион Кърджали и ние очакваме следващите срещи с потенциални инвеститори, защото имаме какво да предложим като потенциал за развитие.“, каза след срещата с посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.
От своя страна посланик Секизкьок заяви: "К
ърджали е много важен за нас. Ние го виждаме като град - мост между двете държави, не само в икономически аспект, но тук става въпрос за дълбоки чувства. Обсъдихме евентуални инвестиции в бъдеще. Ще направим възможното, за да ги реализираме. Заради пандемията първата стъпка ще бъде онлайн срещи с инвеститори от Турция. Реализирането на проектите и разменни посещения на потенциални инвеститори е втората стъпка“, съобщи дипломатът.

От посолството подариха предпазни маски и 3000 PCR теста. 

В рамките на днешният ден посланикът на Република Турция Айлин Секизкьок, заедно с кмета на общината посетиха и площадката на новостроящата се джамия в Кърджали. Строителството на храма в Прилепци се очаква да приключи до 4 месеца. Дейностите до момента бяха представени от кмета д-р инж. Хасан Азис и районния мюфтия Бейхан Мехмед.

Още снимки
 Прочитания: 1447 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign