Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът д-р инж. Хасан Азис към учениците в ЕГ: Знанието е най-голямата сила, вие сте нашата вяра и надежда за България!

 15 Септември 2020

С посрещане на знамето на училището и издигане на националния трибагреник под звуците на химна на България днес в Езиковата гимназия бе открита тържествено новата учебна 2020/2021 година. В ритуала участваха традиционно гвардейският отряд към учебното заведение, както и фанфарния оркестър. Гост на тържеството бе кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис. Тук бяха и представители на РУО и Областната администрация.

Спазвайки противоепидемичните мерки и указанията на МОН в тържеството, което се състоя в двора на училището,  участваха само 6-те паралелки осмокласници. За останалите ученици откриването на учебната година се проведе в класните стаи, според разпределението по кабинетите.

Кметът д-р инж. Хасан Азис поздрави ученици, учители и родители с първия учебен ден – 15 септември и откриването на новата учебна 2020/ 2021 година. Ето какво каза той:

"Българското училище винаги е било в центъра на общественото внимание, а това доказва, че ние, гражданите на Република България, продължаваме да имаме изострена чувствителност към проблемите на образованието, осъзнавайки факта, че човек никога не спира да се учи независимо дали в класната стая или в реалния живот.

Скъпи първокласници,

Прекрачете уверено прага на родното училище! Днес навлизате в нов свят - непознат, но много интересен. Училището ще стане ваш втори дом, тук Ви чакат много щастливи дни и години - път към знанието. Пожелавам Ви вълнуващи и незабравими дни в училище!

Скъпи ученици,

Нека новата учебна година да Ви донесе нови знания и успехи, нови приятели и интересни занимания, незабравими преживявания с Вашите съученици и преподаватели! Уважавайте и се доверявайте на своите учители, които с желание Ви разкриват дълбините на знанието! Винаги помнете, че Вие сте нашето богатство, нашата вяра и надежда за България! Желая Ви здраве, упоритост и успех в учението! И помнете – знанието е най-голямата сила!

Скъпи учители,

Приемете моето дълбоко уважение към всички Вас, които всеки ден палят искрата на знанието у своите ученици и работят за изграждането на устойчиви ценности в динамичните дни на нашата реалност. Поклон пред труда Ви, пред търпението и умението Ви да предадете своите познания на Вашите възпитаници! Искрено Ви желая много успехи на професионалното поприще!

На добър час!“, каза кметът на Кърджали.

С думи за успешно начало на новата учебна година към ученици и учители се обърнаха директорът на учебното заведение г-жа Даниела Павлова и представители на РУО и на областна администрация, като бяха прочетени поздравителни адреси от името на началника на РУО Гроздан Колев и областния управител Никола Чанев.

Още снимки
 Прочитания: 864 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign