Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Започна набирането на преброители и контрольори, които ще работят на територията на община Кърджали в рамките на най-голямото статистическо изследване за страната ни - Преброяване 2021

 17 Септември 2020

Започна набирането на преброители и контрольори, които ще работят на територията на община Кърджали в рамките на най-голямото статистическо изследване за страната ни - Преброяване 2021. Това съобщи председателят на  временната Общинска преброителна комисия в Кърджали Сабахатин Риза. Той уточни, че комисията  работи вече няколко месеца. Тази в Кърджали е сформирана със заповед на председателя на НСИ  от 9 юни т.г.  и вече е провела три заседания в съотвествие с програмата на преброяването.

Комисията бе част и от предварителната работа по подготовката на същинското преброяване, а именно  първия обход на жилищният фонд, който се реализира от 20 юли до 15 септември. От 15 септември започна набирането на кандидатите за преброители и контрольори, а тази дейност за община Кърджали се реализира под ръководството на временната Общинска преброителна комисия. 

За предстоящото преброяване в община Кърджали ще бъдат ангажирани 257 преброители и 73 контрольори.  В срок до 30 октомври кандидатите за тях трябва да подадат заявление по образец в общината. Документите за кандидастване могат да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021/линк към документите/, от  сайта на община Кърджали , линк „Преброяване 2021“ или да ги получат на място в информационния център.  Пакетът от документи, включващ  заявление за кандидастване, автобиография и съгласие за обработване на лични данни, се подава в информационния център на Община Кърджали за желаещите да бъдат преброители и контрольори на територията на общината.

 Най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти. Разбира се, трябва да бъдат комуникативни. Преброителите ще бъдат с „работно време” от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ.

Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сградии данни.

 

 

 

 

 

 

 

 


 Прочитания: 1245 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign