Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Работата по проект „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали“ трябва да приключи на 21юли 2021г.

 30 Септември 2020

От 4 септември т.г. е възобновено изпълнението на дейностите по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали“. Това съобщи зам. кметът на община Кърджали инж. Катя Митовска, която поясни, че с  писмо на управляващия орган изпълнението на договора се удължава с период равен на периода на спиране и новата крайна дата за приключване на проекта е 21 юли 2021 г.

Работата по проекта, който включва пет подобекта, стартира през май  миналата година с  реконструкция на площад „Хаджи Димитър“ в стара градска част на Кърджали.  Въпреки че в участъка на площада в момента се извършва движение на МПС, там предстои да бъде положен последният износващ слой на асфалта и поставена  хоризонтална пътната маркировка  и вертикална сигнализация, уточни зам. кметът.

В рамките на проекта  ще се работи и по ул. "Иван Вазов", ул. "Кл.Охридски” и ул. „Добруджа”. Там ще бъде извършена реконструкция на тротоари, подмяна на бордюри, и реконструкция на пътната настилка на уличното платно. За да стартират дейностите по ул. „Добруджа“ обаче се изчаква приключването на дейностите по изграждане на водопровода от ВиК Кърджали, който се реализира  по Инвестиционната програма на водното дружество.

„Приемайки този подход на работа, избягваме порочната практика  реконструкцията на пътната настилка и след това отново разкопаване на улица , за да се реализира проект на ВиК“, подчерта инж. Митовска.

Договореност за изчакване по приключване на дейности  на ВиК Кърджали, но по проект финансиран  по ОП „Околна среда“ ще има и за ул. „Иван Вазов“.  Улицата  е във фокуса на вниманието както на водното дружество, така и на проекта на община Кърджали  „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали“, реализиращ се по ОП „Региони в растеж“.

Поетапно ще стартират дейностите и по реконструкцията на тротоари на още седем улици в Кърджали. Част от тях в близост до учебни заведения. Фирмите изпълнители за това вече са готови с техническите проекти и има издадени разрешения за строеж.

От следващата седмица започва работа по ремонт на тротоари и улично осветление на улиците „Екзарх Йосиф“ и „Генерал Чернозубов“. Предстои да бъде издадена заповед за временната организация на движението за тях до края на тази седмица, уточни още инж. Митовска.

Приключил е и изборът на фирма изпълнител на още един от подобектите по мащабния проект, включващ изграждането на  мост , свързващ  първа и втора част на парк „Арпезос – Север”.

До дни предстои да бъдат актуализирани и информационните табели на проекта, където ще бъде визирана новата крайна дата 21 юли.

Инж. Митовска подчерта, че кабинетът  й винаги е отворен за всеки  желаещ  да се запознае с целият проект, включващ  ремонт и рехабилитация  на   улици и тротоари  и изграждане на мост , свързващ  първа и втора част на парк „Арпезос – Север, както и с  новите срокове за изпълнението му.


 Прочитания: 987 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign