Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на Кърджали се включи в заседанието на Комитета на регионите в Брюксел

 06 Юни 2007

Днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис участва в редовната 70-тата Пленарна сесия на Комитета на Регионите в Европейския съюз. Сесията е двудневна и се провежда в сградата на Европейската комисия в Брюксел.
Членовете на Комитета на регионите ще разгледат и приемат становища, свързани с демографското бъдеще на Европа, Пакет разширяване 2006 г.- интеграционен капацитет, страни кандидатки, държави потенциални кандидат - членки.
В дневния ред на пленарната сесия са включени и въпроси, свързани с приноса на регионалните и местни власти към стратегията на ЕС за устойчиво развитие;подновяване на процеса на реформите на Европейския съюз с оглед на Европейския съвет на 21 и 22 юни 2007г.;стратегия на Европейския съюз за подкрепа на държавите –членки при намаляване на вредите, свързани с употребата на алкохол.
Вторият ден на Пленарната сесия ще бъде открит с изказване на г-н Оли Рен,член на Комисията и комисар по разширяването и политиката на развитие. След това ще бъдат разгледани и въпроси, касаещи управлението и европейския консенсус за развитие. Ще бъде представен и доклад от г-жа Хюбнер, член на Европейската комисия и комисар по регионалната политика.
Заседанията на Комитета на регионите се провеждат на всеки три месеца. Кметове на общини от България участват в тях като представители на местното самоуправление и имат възможност да изказват становища по определени въпроси, които по–късно се превръщат в закони на Европейския парламент.
Преди да отпътува за Брюксел, кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис сподели, че настоящето заседание на Комитета е много важно, тъй като това е едно от последните, в което българските представители на местното самоуправление за мандат 2003/2007 година участват.


 Прочитания: 2393 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign