Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Приключва една успешна година за малките художници от Кърджали

 06 Юни 2007

Тази учебна година беше много успешна за възпитаниците на Школата по изобразително изкуство към Обединен детски комплекс Кърджали, обяви днес ръководителката на малките художници Севинч Ахмед. Тя представи носителите на двете последни награди, завоювани в националните конкурси “Левски е в нас“ и “Орфей моя мечта “. Това са Милена Ивова Шаркова и Тюнай Тамер. Милена Шаркова спечели конкурса в Асеновград на тема “Левски е в нас”. Тя се представи с графика и се класира на първо място, за което получи грамота и плакет лично от кмета на Асеновград.
Тюнай Тамер е другият носител на първа награда.Той я спечели в организирания от община Смолян Националнен конкурс под надслов “Орфей моята мечта”, в конкуренция с 270 деца от цялата страна. С подкрепата на община Кърджали малкият художник успя да присъства лично на гала- концерта на 31 май .
Днешният ден отново носи радост за Школата по изобразително изкуство при ОДК Кърджали.
На 9 юни тази година ще бъде връчена и награда на Дженан Ердинч Мехмед -ученичка в VІ клас на СОУ “Отец Пайсий, която спечели също първо място в Националния конкурс “Казанлъшка роза”.


Още снимки
 Прочитания: 2218 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign