Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Продължава набирането на преброители и контрольори до 16 ноември

 03 Ноември 2020

С решение на Националния статистически институт на Република България от 29 октомври е удължен срока на кампанията за набиране на преброители и контрольори до 16 ноември 2020 г. /включително/.

До вчерашния ден в община Кърджали бяха подадени 300 заявления за двете длъжности, съобщи секретарят на общинската администрация Себахтин Риза.

Той поясни, че за община Кърджали бройките, които са определени за преброители и контрольори са общо 330, като за преброители те са 257, а за контрольори 73. На практика остават още 30 незаети бройки, но смятам, че до крайния срок – 16 ноември, и те ще бъдат заети, заяви секретарят на общинската администрация.  По думите му хората са се активизирали и са проявили интерес през последната седмица, през която в общинската администрация са постъпили 100 молби.

Себахтин Риза припомни и документите, които трябва да се подават за преброители и контрольори, а те са: Заявление – образец; Автобиография в изискван формат; Съгласие за обработване на лични данни - образец; Копие от диплома за завършено поне средно образование; Документ удостоверяващ IBAN

 

 


 Прочитания: 866 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign