Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община Кърджали:Без популизъм по време на криза!

 11 Ноември 2020

От началото на  пандемията от COVID19, Общинска администрация  работи  отговорно, оперативно и  адекватно  за справяне с  предизвикателството като основната й цел е опазване здравето на хората. За последните месеци община Кърджали е направила 583 000лв. разходи от собствени приходи за  ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса – дезинфекционни дейности, осигуряване на дарения от лични предпазни средства и облекла  за общински и държавни учреждения, социални и болнични заведения, подпомагане на самотни и болни хора и др.

Кметът на общината д-р инж.Хасан Азис призовава за пореден път към отговорно поведение и говорене от представителя на държавната власт в  областта в момент, когато сме изправени пред сериозни здравни предизвикателства и усложнена епидемична обстановка и динамика на COVID19.

 От м. март досега ръководството на общината не е преставало да контактува  с ръководителите на здравни и лечебни заведения, в това число и МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“ . Има  кореспонденция с ръководството на болницата във връзка със закупуване на респиратор за изкуствена белодробна вентилация.Към настоящия момент, след предоставените технически спецификации, се очаква ръководството на болницата да представи в общината и  конкретни оферти за закупуване на респиратор.

Община Кърджали ще продължава да изпълнява отговорно своите ангажименти  към кърджалийци в тези трудни времена.Времето и настоящата ситуация не предполагат популизъм и безпочвени критики към определена институция от представителя на държавната власт в областта, а обединяване на усилията на всички институции за справяне  с проблемите и преодоляване на трудностите в името на здравето на нашите съграждани.         

 


 Прочитания: 949 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign