Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Представят нова книга в Керимовата къща

 07 Юни 2007

Тайните на приказния свят да бъдат разкрити, това ни обещават авторите на наскоро излезлия сборник с фантастични разкази “Професия юнак”- Кирил Добрев от Кърджали и Валентин Иванов от Бургас. Своето колективно литуратурно дело те ще представят днес от 18 часа в Керимовата къща.
Валентин Иванов, който работи в Южноевропейската обсерватория в Чили, пристига специално за промоцията, която ще бъде уважена и от някои от най-добрите ни писатели-фантасти от страната и членове на Националния клуб по фантастика “Иван Ефремов”.
Авторите на книгата са дългогодишни приятели и съученици от гимназията в Кърджали, а от 2000 г. и литературен тандем, макар че имат и свои самостоятелни произведения. Съвместната им работа обаче, носеща индивидуалните колоритни черти, похвати и стилове им носи много награди. Двамата са най-награждаваните автори в конкурсите на издателството за нова българска фантастика “Аргус”. Те са завидни майстори на хумора и фентазито, както и на българския фолклор и език и, по думите на Емануел Икономов, показват, че дори в епохата на Хари Потър родните юнаци има с какво да изненадат и да се похвалят.
Представянето на новоизлязлата книга “Професия юнак” тази вечер в Кърджали е част от Програмата на Община Кърджали и се организира от Регионална библиотека “Н. Вапцаров”.

Още снимки
 Прочитания: 2227 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign