Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Отварят дежурна детска градина за децата на медици от МБАЛ и ЦСМП, ако здравният министър разреши

 27 Ноември 2020

Община Кърджали изпраща  днес писмо до министъра на здравеопазването проф.д-р Костадин Ангелов  с искане да  разреши отваряне на   дежурна детска градина за децата на  работещите  в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ и Центъра за спешна медицинска помощ в периода 27 ноември – 21 декември 2020г.

Решението бе взето днес на заседание на Общинския кризисен щаб. Кметът на общината д-р инж.Хасан Азис проведе разговори с ръководствата на болницата и  ЦСМП.На тях им бе предложено да изготвят списък на децата на специалистите и лекарите, които са на първа линия в борбата с  COVID – 19. Решено бе в периода на новите ограничителни мерки тези деца в предучилищна възраст  да приюти детска градина „Вяра, Надежда и Любов“, която се намира в централната част на областния град. На заседанието присъства и директорката на детското заведение децата  Невин Камбер.

Д-р инж.Азис изрази надежда за положително становище от страна на здравния министър на искането от страна на общината  да се направи изключение в наложените с негова заповед противоепидемиологични мерки в страната за периода 27 нември-21 декември 2020г., една от които е затварянето на детските градини. Ако до края на деня се получи разрешение, общината ще направи необходимата организация от понеделник  определената дежурната детска градина да приеме децата на медиците и специалистите от болницата и спешна помощ, за да се подпомогне тяхната работа в грижите за болните от COVID – 19.

 


 Прочитания: 1103 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign