Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Отличиха ОСНВ и журналистите Мария Каменова и Гавраил Маргаритов с почетни грамоти за филма „Измамна реалност”

 30 Ноември 2020

Общинският съвет по наркотични вещества в Кърджали бе отличен с почетна грамота за системно и с активна гражданска позиция отразяване на проблемите с разпространението и употребата на наркотици в България в защита на подрастващото поколение и в помощ на страдащите семейства. Грамоти получиха и журналистите Мария Каменова и Гавраил Маргаритов за документалния филм „Измамна реалност”.   

В конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците” в памет на ирландската журналистка Вероника Герин, организиран от Община Благоевград и посолството на Ирландия, ОСНВ в Кърджали се представи с документалния филм на двамата журналисти от Кърджали, който разказва за съдбата на трима души преминаващи през ада на зависимостите - алкохол и наркотични вещества.

Премиерата на филма представи лично председателят на ОСНВ в Кърджали д-р Сезгин Бекир по време на 14-та Национална конференция по проблемите на превенцията на употребата и злоупотребата с наркотични вещества, който се проведе в Разград в края на септември. „Измамна реалност” е отличен в категорията за най-добър филм.

Той е размножен на DVD и бе раздаден на всичките 27 ОСНВ в България, както и на всички училища в област Кърджали с цел превенция срещу наркотиците.

 

Още снимки
 Прочитания: 1513 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign