Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

До началото на април новата отоплителна инсталация в СУ „Йордан Йовков” ще заработи

 17 Март 2021

До началото на април новата отоплителна инсталация в СУ „Йордан Йовков” в Кърджали ще бъде готова и учениците ще могат да се върнат в класните стаи на родното училище. Това съобщи инж. Катя Митовска, временно изпълняващата длъжността кмет на община Кърджали, която е основен инвеститор на обекта.   

„Общината изцяло пое ремонта на вътрешната отоплителна инсталация и на газоснабдяването на училището. Към настоящия момент мога да кажа с удовлетворение, че вчера лично внесох документите с искане за Държавна приемателна комисия и съответно обектът ще бъде въведен в експлоатация преди изборите за народно събрание на 4 април”, каза инж. Митовска.

Тя припомни, че и двете процедури за проектиране и изпълнение по Закона за обществените поръчки са проведени на инженеринг и изпълнени навреме, а общата инвестиция възлиза на близо 400 000 лева. Строителният надзор също е изпълнил задълженията си по сключения договор.

„Очакванията ми са на 22 март, понеделник, държавната приемателна комисия да започне работа, която по принцип продължава 10 работни дни, след което ще последва и подписването на акт 16, удостоверяващ, че обектът е въведен в експлоатация”, коментира още инж. Катя Митовска.


 Прочитания: 1005 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign