Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

„Кърджали- столица на толерантността 2007”

 08 Юни 2007

В събота 9 юни от 10 часа в областния град ще бъде открит третият Регионален фестивал на любителските колективи „Кърджали- столица на толерантността 2007”.
Организатори на фестивала, който се провежда под егидата на кмета инж. Хасан Азис, са Община Кърджали и НЧ „Юмер Лютви”.
На сцената на Дома на културата ще се представят 30 колектива, а общият брой на участниците е 500. Сред тях ще бъдат читалищни групи от цялата област и детският танцов състав при Общинския център за култура и младежки дейности. Ще звучат родопски и тракийски мелодии, турски народни песни, класически и популярни музикални творби, стихове. Гостите на фестивала ще могат да видят както автентични фолклорни танци, така и модерни балетни композиции.
Фестивалът е ежегоден. За първи път той се проведе през 2005 година с идеята да бъде дадено поле за изява на самодейните състави към читалищата на общината и областта.
Регионалният фестивал на любителските колективи „Кърджали- столица на толерантността” е включен и в Националния календар на Министерство на културата.

 Прочитания: 1824 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign