Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали с празничен кът за Великден и Рамазан Байрам

 27 Април 2021

Празнична светеща  украса е монтирана на зелените площи пред сградата на Община Кърджали. В специален празничен кът са разположени две големи кошници – едната с шарени яйца, другата – с шарени бонбони, а красив светещ надпис отправя поздравление към гражданите. 

Празничната инициатива е на кмета на общината д-р инж.Хасан Азис. Светещите шарени яйца са свързани с предстоящия светъл християнски празник Възкресение Христово, който започва на 2 май, а светещите бонбони – със започващия на 12 май свещен мюсюлмански  празник Рамазан Байрам. По повод настъпващите празници е осигурен и безплатен интернет пред сградата на общината и Градската градина, за да може всеки да се докосне до роднините си в чужбина, макар и виртуално. 

Вече десетилетия наред кърджалийци, които изповядват различни религии,   съжителстват мирно в разбирателство и споделеност всеки делник и празник, като съседи, приятели, колеги. Общият празничен кът за двата религиозни празника е знак за толерантността на местните хора и уважението към традициите на различния. 

Днес, повече от всякога, имаме нужда да пазим вярата, да я преумножаваме в сърцата си, да бъдем по-отзивчиви към нуждите на другия, да бъдем милосърдни и състрадателни, за да може всички да живеем по-добър живот. 

Община Кърджали  поздравява всички граждани с предстоящите празници и им пожелава здраве, лично щастие, успехи, благоденствие и воля да изградим заедно едно по-добро бъдеще за нашия общ дом Кърджали!

 

Още снимки
 Прочитания: 1858 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign