Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Деца от различни етноси пяха и танцуваха заедно

 11 Юни 2007

Над 500 деца от област Кърджали се включиха в третия Регионален фестивал на любителските колективи под надслов “Кърджали - столица на толерантността. На сцената на Дома на културата в събота участваха повече от 30 групи, състави, балетни формации. Звучаха родопски и тракийски мелодии“, турски народни песни. Малките танцьори представиха както класически, така и модерни композиции.
Организатори на прегледа са Община Кърджали и читалище “Юмер Лютви “. Поздравителен адрес до участниците, техните ръководители и гостите поднесе зам.- кметът Красимира Живанова. Тя пожела успех на всички, които съхраняват добрите традиции и дават възможност за развитие на творческите заложби на младото поколение. В празничната програма, която продължи почти през целия ден, се редуваха състави от Припек, Ардино, Бенковски, Енчец, Крумовград, Мост, Джебел и разбира се Кърджали.
Участваме с интерес във фестивала, от година на година броят на изпълнителите в него расте, защото дава възможност за изява на талантливи деца от целия регион. Прегледът представя и културното богатство на различните етноси от Източните Родопи, това най- често коментираха читалищни секретари, ръководители на групи към ОДК и учебни заведения.
Всички участници получиха грамоти за отлично представяне на фестивала “Кърджали – столица на толерантността “.

Още снимки
 Прочитания: 2035 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign