Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Представиха вторият брой на списание "Бумеранг"

 11 Юни 2007

На 8 юни в лятната читалня на Градска библиотека “Пеньо Пенев” - Димитровград бе представен вторият брой на списание “Бумеранг” . То е списвано от творците на Кърджали, Димитровград и Хасково,а представянето му е включено и в програмата на община Кърджали за месец юни.
Литературният алманах “Бумеранг” се издава от димитровградското издателство “Блазена” и включва трийсетина творци. За разлика от първия брой, който представи предимно поетическите търсения на авторите, тук са включени и проза, и поезия и критически разработки. Редакторите му Петко Каневски и Стоян Ралчев споделят, че се надяват изданието да се превърне в творческа лаборатория за всички, които се занимават с литература и изкуство. Една от целите на сборника е да отразява и поетичните празници “Южна пролет”, Дните на Пеньо Пенев, фестивала “Перперикон”.
Сборникът бе представен от Петър Хаджинаков, преподавател по литература в ПФ “Любен Каравелов” – Кърджали. Актьор от Драматичния театър “Апостол Карамитев”-Димитровград прочете включените посмъртно стихове в сборника на Калофер Киряков, Иван Николов, Усин Керим, Георги Талев. Всички присъстващи автори от трите града представиха свои нови или любими творби.
Литературният алманах “Бумеранг” ще събере своите автори отново заедно за втората му промоция на 14 юни в Клуба на дейците на културата, Хасково. А на 29 юни ще бъде показан и пред кърджалийската общественост в Керимовата къща.


 Прочитания: 1882 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign