Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

До 10 юни продължава набирането на преброители и контрольори

 03 Юни 2021

Продължава набирането на преброители и контрольори за националното преброяване, което ще се проведе през септември и октомври. С Решение на Министерски съвет  e удължен срока за това за периода 25 май – 10 юни 2021 година, съобщи председателят на Общинската преброителна комисия и секретар на общинската администрация Себахатин Риза.

Той напомни, че кампанията по набирането на преброители и контральори започна през септември на 2020 година и до този момент заявилите желание и подали документи за това са около 350 жители на община Кърджали. Всички те са препотвърдили участието си в преброяването, каза Риза.

По думите му преброяването ще протече на два етапа. От 7 до 17 септември всеки български гражданин може да се преброи електронно. А от 17 септември до 3 октомври преброяването ще продължи на терен – анкетьорите ще посетят всички жилища.

„Преброителите ще бъдат проверявани за чисто съдебно минало, ще преминат и специално обучение. Трябва да са със средно образование и да притежават комуникативни умения. А анкетьорите ще бъдат заети от края на август до началото на октомври и ще получат заплащане за работата си на терен”, уточни Себахатин Риза.

Той подчерта, че документите, които трябва да подават кандидатстващите за преброители и контрольори, са качени на сайта на Община Кърджали. Необходими са следните документи: Заявление – образец; Автобиография в изискван формат; Съгласие за обработване на лични данни – образец; Копие от диплома за завършено поне средно образование; Документ удостоверяващ IBAN. Освен това могат да бъдат получени от Информационния център, находящ се на първия етаж в сградата на общинската администрация, каза себахатин Риза.

 


 Прочитания: 972 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign