Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С медали се завърнаха възпитаниците на Дома на културата от Национален конкурс в Широка лъка

 07 Юни 2021

С два сребърни, един бронзов медал и три поощрителни награди се завърнаха възпитаниците на школите при Дома на културата от Националния фолклорен конкурс „Широка лъка пее, свири и танцува – 2021”, съобщи директорът на културната институция Мариана Ликова.  

Със сребърни медали са се закичили София Шукерска и Надежда Димитрова, която се е явила с изпълнение на песните на Валя Балканска. Бронзово отличие е завоювала Надежда Димитрова. А Божидара Чилингирова, Даниела Георгиева и Екатерина Маркова са отличени с поощрителни награди, а по думите на преподавателката на децата Христина Чаушева тези успехи са постигнати  при смазваща конкуренция, разказа Мариана Ликова.

Националният  фолклорен конкурс "Широка лъка пее, свири и танцува" се организира от Националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка. Той се проведе на 5 и 6 юни 2021 г. и цели да се съхрани и популяризира уникалността на българския музикален и танцов фолклор.

В конкурса участваха изпълнители в областта на народнопесенното и инструментално изкуство в направленията народно пеене и народни инструменти - гайда, гъдулка, тамбура и кавал.


 Прочитания: 892 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign