Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Оперетният театър представя премиерата на новото си заглавие „Медика и Медико”

 07 Юни 2021

Оперетният театър към Дома на културата представи днес новото си заглавие, премиерата на спектакъла за деца "Медика и Медико" по текстове на кърджалийската писателка Маргарита Павлова. Режисьор е Ангел Чавдаров, който е и ръководител на Оперетата, а в спектакъла е ангажиран целият й състав. Музиката е на Ангел Чавдаров, а аранжимента на Антоний Желев. Това съобщи директорът на Дома на културата Мариана Ликова.

 "Медика и Медико" ще се играе в пет поредни дни - от понеделник, 7 юни до петък, 11 юни, като началото е от 10.30 часа.

„Новата ни продукция е едно музикално образователно пътешествие, което ни връща назад в историята на откриването на много лекарства и лечения от Хипократ и Авицена, както и от наши учени българи, с което искаме да покажем на децата, че и ние сме дали нещо на света и в медицината”, разказва Марияна Ликова. Тя допълни, че спектакълът носи образователен и поучителен заряд и е особено актуален във времена на пандемия, в които ни се налага да живеем.

По думите й идеята за спектакъла „Медика и Медико” се породила след прочит на приказната енциклопедия на Маргарита Павлова. Петър Делчев, известен с неподправения си стил, написал сценария и няколко песнички, чиято музика е на Ангел Чавдаров, а аранжимента на Антоний Желев.


 Прочитания: 1191 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign