Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Седми арт фестивал "Перперикон-2007"

 12 Юни 2007

В понеделник 18 юни се открива официално седмият арт фестивал “Перперикон-2007”.Организатори са Сдружение “Перперикон- Мелпомена”, Министерство на културата, Община Кърджали. Тази година като съорганизатор за първи път участва и ДКТ “Димитър Димов”-Кърджали . В продължение на седем дни кърджалийци и гостите на града ще присъстват на много театрални спектакли, концерти и изложби. Идеята на организаторите е повечето от тях да бъдат изнесени на открито. На сцените ще се представят изпълнители от четири страни -България, Русия, Сърбия и Перу.
В културния афиш са включени постановките “Къде е Чарли ” - на Театър на мимиката и жеста от Москва, “Надежда от гардероба”-театър Ниш Сърбия,”Сътресение” на театъра в Пловдив,”Нора “-ДКТ “Димитър Димов” и други.
Една от най-големите атракции в програмата на арт фестивала е концерта на звездите на Евровизия Стоян и Елица, който ще се проведе на “Арена-Спартак”.
Особен интерес представлява и премиерният спектакъл на Андрей Баташов “360 градуса”,който след София и Варна гостува в Кърджали.
За първи път зрителите ще присъстват на концертите на хора за църковни песнопения “ Юлангело” и на група “Синфротера” от Перу.
В последният ден на фестивала 24 юни - Еньовден ще се състои и традиционният хепънинг в подножието на скалния дворец Перперикон, където ще бъдат връчени наградите за принос в развитието на българската и европейската култура.


 Прочитания: 2060 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign