Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

СЪОБЩЕНИЕ

 02 Юли 2021

Община Кърджали се включва в националната инициатива по проект  „България срещу диабета“. В рамките на проекта, в периода 26 юни – 8 юли 2021 г., се организира национален поход „България срещу диабета“. За период от 13 дни активисти на проекта ще обходят всички областни градове в България, за да представят в рамките на няколко часа опасностите от пандемията на XXI век, наречена диабет.

На 05 юли от 17:00 до 20:00 часа,  в гр.Кърджали, бул.България, до паметника на Васил Левски  ще бъде разположен пункт, в който всеки желаещ може безплатно да си измери кръвната захар, да получи информационни материали и  да попълни анкета за риска от развитие на диабет. Индивидуално организирани колоездачи ще пристигат на пункта, за да промотират здравословния начин на живот и спорта като най-доброто средство за превенция.

            Инициативата е част от проект „България срещу диабета“, финансиран от Международната фондация на Лайънс клубовете(LCIF). Партньори по проекта са Сдружение Лайънс клуб – Видин, съвместно с всички Лайънс клубове в България, Българска асоциация диабет, Българско национално сдружение по детска ендокринология и с подкрепата на всички общини на 28-те областни града в България.

            Основната цел е да се създаде национална мрежа за борба с диабета, която да повиши осведомеността на населението за болестта и начините за превенция, както и да изгради човешки ресурси в страната чрез обединение на усилията на Лайънс клубовете, Националните диабетни асоциации и местните власти.


 Прочитания: 1137 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign