Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Обсъдиха проект за предоставяне на интернет услуги за учебни заведения в Кърджали

 13 Юни 2007

На 6 и 7 юни т. г кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис участва в 70 –та Пленарна сесия на Комитета на регионите в ЕС. За първи път той бе придружаван и от група журналисти от местни печатни и електронни медии, които присъстваха на заседанията на Комитета и на място се запознаха с работата на европейските институции.
В рамките на визитата в Брюксел г-н Азис проведе срещи и разговори в Централата на “Сиско системс“ . Обсъден е проект за предоставяне на интернет услуги за учебни заведения в Кърджали, кварталите на областния град и по –малките населени места. До края на месеца между Община Кърджали и “ Сиско системс “ за България предстои да бъде сключено споразумение в тази връзка, договорено е да бъдат сформирани и две работни групи. Първият екип ще подготви конкретния технически проект, а вторият - документите за кандидатстване за финансиране от фондове на ЕС. Потвърдено бе и желанието в столицата на Белгия да бъде открит съвместен офис на Кърджали и другите общини от региона на Източните Родопи в края 2007 г. Идеята за изграждане на такова представителство е да се засилят контактите с българи, живеещи и работещи там, да се привличат инвестиции, да се разширява сътрудничеството със страните от ЕС и обменя актуална информация .
Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис е сред 12-те български представители на местните и регионални власти, предложени от НСОРБ, които участват в работата на Комитета на регионите към ЕС през мандат 2003-2007 г.

Още снимки
 Прочитания: 1905 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign