Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис прие днес следобяд представителна делегация от кантон Берн, Швейцария

 14 Юни 2007

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис прие днес следобяд представителна делегация от кантон Берн, Швейцария водена от Ханс Юрг Кезер - Правителствен съветник и Директор на Дирекция "Полиция, военно дело и гражданска защита" и отговорник за проектите на Кантон Берн в България. В срещата взеха участие и Вернер Люгинбюл – Правителствен съветник и Директор на Дирекция “Право, общини и църкви”, Петер Риц – Отговорник за планирането в Кантон и Патрик Треес – Завеждащ отдел "Международни връзки и европейска интеграция" и координатор на сътрудничеството с България.
Основните инфраструктурни проекти, инвестициите направени през последните години, възможностите за туризъм, културно-историческите паметници на територията на общината, проекти за застрояване на бившия казармен район в центъра, проектите, финансирани по европейски програми, които се изпълняват в момента бяха сред основните акценти в разговора на инж.Азис с гостите от Швейцария.
Те от своя страна проявиха интерес към възможностите за закупуване на земя в региона, свързано с развитието на туризма тук.
Инж.Азис постави въпроса за необходимостта от оборудване на детските градини.Гостите изявиха желание да помогнат с дарение след като проучат възможностите за това.
Кметът подари на гостите сувенири от полускъпоценни камъни и картина от местния художник Емил Пенчев.

Още снимки
 Прочитания: 1834 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign