Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Делегация от община Кърджали участва в откриването на Фестивала на черешата в Текирдаг

 14 Юни 2007

Делегация от община Кърджали, водена от кмета инж.Хасан Азис участва в откриването на Фестивала на черешата в побратимената община Текирдаг .Делегацията включваше общински съветници и представители от общинска администрация.Фестивалът на черешата се провежда от 13 до 19 юни, програмата е наситена с културни и спортни събития.Тази година беше 43-то издание.
Кметът на Текирдаг Ахмед Айгюн и кърджалийският градоначалник присъстваха на тържество в с.Наип, където преди години се е зародила идеята за фестивала.По-късно беше официалното откриване на празниците в Текирдаг. В дефилето по главната улица на крайморския град участваха делегации от 3 български области,Унгария, Южна Корея,Косово, от различни градове на Турция, както и фолклорни състави от три държави. Празниците откри Г-н Ахмед Айгюн, присъстваше и българския консул в Одрин.
Инж.Азис посети и една от трите детски градини в Текирдаг, с която кърджалийската ЦДГ”Чайка” подписа договор за сътрудничество.Част от персонала на “Чайка” и двама експерти по образование от нашата община са на обмяна на опит в детското заведение, в което се обучават 180 деца до 6-годишна възраст.

Още снимки
 Прочитания: 2104 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign