Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Разширяват контактите на хората с увреждания

 15 Юни 2007

Двудневно обучение по проект Граждански инициативи на хората с увреждания “Европа и ние” стартира вчера в Кърджали. Координатор и лектор на проекта е Красимира Томова , а семинарът се провежда в Клуба на инвалида в областния град.
Проекта е с продължителност 12 месеца и се осъществява на територията на шестте планови района в страната. Целите, които си поставя , е повишаване капацитета на организациите на хората с увреждания , изграждането на регионални структури за партньорство с местната власт, бизнеса и медиите; нарастване нивото на подготовката на хората с увреждания и утвърждаване на успешни модели на социално партньорство; учредяване на регионални работни клубове за партньорство и популяризиране на европейските стандарти в грижата за инвалидите, записани в Националната стратегия за равни възможности на хората с увреждания.
Участниците в обучението в Кърджали по проект “Европа и ние “ споделиха, че реализирането му ще съдейства за разширяване контактите на хората с увреждания и за утвърждаване на едно успешно регионално партньорство.

Още снимки
 Прочитания: 1910 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign