Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на община Кърджали ще открие тази вечер фестивала "Перперикон-2007"

 18 Юни 2007

С дефиле на духовия оркестър, гвардейския отряд и мажоретния състав ще започне тази вечер седмият Международния фестивал на изкуствата “Перперикон-2007”. Шествието ще тръгне от площад “Освобождение” и ще премине по бул. “България “.
В 18.00 ч пред театър “Димитър Димов” кметът на града инж. Хасан Азис – председател на организационния комитет ще открие официално артфеста. Малко по-късно във фоайето на театъра ще бъде открита изложба на кърджалийския маринист Георги Шишков. Експозицията включва над 20 негови живописни платна.
Програмата ще продължи със спектакъла на хасковския театър “Чумата във Венеция” на режисьора Сашо Илиев. Представлението е изградено на принципа на комедия “дел арте “. Това е оригинална пиеса от 17 век . Спектакълът е различен по жанр от обикновено представяното на българска сцена, мисля, че ще бъде интересен за публиката, защото има много хумор и малко политическа сатира. Актьорите изпълняват по няколко роли и се появяват с маски, сподели днес зам.- директорът на театър “Иван Димов “- Хасково Таня Димитрова.
От 21 часа на сцената на Дома на културата зрителите ще могат да видат и втория спектакъл “Кой си ти ?” на режисьора Христо Стойчев, дело на актьорския състав на театър “Провокация” -София.
Пиесата “Кой си ти” на Божидара Цекова е създадена преди три години и за първи път е представена в радиовариант.
Интересното при театралната адаптация е, че действието е придружено с филм, който допълва сюжетната история.


 Прочитания: 2027 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign