Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на Кърджали се срещна с посланика на Турция

 18 Октомври 2021

Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис се срещна днес с посланика на РТурция  в България  Н.Пр.Айлин Секизкьок, която беше на посещение в  „Теклас България“.  В „Теклас“, където идва за пръв път, турският посланик бе посрещнат от генералния директор на холдинга г-н Неби Анъл.  Н.Пр.Айлин Секизкьок  беше придружавана от Генералния консул на РТурция в Пловдив Корхан Кюнгерю.

Домакините от холдинга запознаха Н.П.Секизкьок с дейността на фирмата, инвестициите в Кърджали, Крумовград и Враца, които осигуряват поминък на 3000 души.

„ Това е една от най- значимите инвестиции в нашата община, с която се гордеем. Нашият град се превърна в център на автомобилостроенето в България,коментира на срещата д-р инж.Хасан Азис. Той припомни  усилията и решаващата роля на Общинска администрация за привличане на чуждите инвеститори в града през 2006г. Проведени са били редица срещи, за да се реализира капиталовложението в Кърджали, тъй като първоначалните намерения на собственика били проектът да се реализира в Стара Загора. „След 15 г. можем със задоволство да кажем, че сме били на прав път, защото инвестицията на „Теклас“ допринесе за скок в развитието на Кърджали, промени икономическия профил на града и го превърна в  център на автомобилостроенето“, каза кметът.Коментирано бе, че голямата инвестиция на  турския холдинг в Кърджали е помогнала да бъдат задържани младите хора, които сега работят и живеят в родния си край, а не са тръгнали да работят в чужбина.

Кметът на Кърджали  сподели с Н.Пр.Айлин Секизкьок, че в момента води интензивни  разговори с двама инвеститори, които да реализират нови проекти за производство на авточасти в  промишлена зона, която разполага с 250 декара земи.

Още снимки
 Прочитания: 643 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign