Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Запалиха фестивалния огън

 19 Юни 2007

С дефиле и запалване на фестивалния огън от кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис бе открит снощи седмия Международен фестивал на изкуствата “Перперикон 2007”,който е под патронажа на президента Георги Първанов.
Този фестивал все повече се откроява в културния афиш на нашия град . Чрез него не само се популяризират името на един от най –големите туристически обекти в страната - скалния тракийски дворец “Перперикон “ и археологическите проучвания в Източните Родопи,той е и начин да се обединяват хората чрез изкуството. За изминалите седем години арт фестивалът се превърна в една от добрите традиции на нашата културна общественост, каза по време на откриването инж.Азис, председател на организационния комитет.Той приветства гостите и пожела успех на феста.
Първата фестивална вечер продължи с откриване на изложбата на кърджалийския маринист Георги Шишков.По-късно от 19 и 21 часа зрителите успяха да видят две театрални постановки –“Чумата във Венеция” на хасковския театър и “Кой си ти?” на театър “Провокация”-София.
Днес в афиша на фестивала са предвидени още две театрални представления . От 19 часа в залата на театъра кърджалийци и гостите на града ще могат да видят спектакъла “Нора” на режисьора Пламен Панев, постановка на ДКТ”Димитър Димов “- Кърджали ,а в 21 часа на сцената на Дома на културата - “ Надежда от гардероба” на студентски театър от Ниш-Сърбия.
Автор на пиесата е Дарко Лукич,а режисьори са Александра Каневска и Биляна Раденкович.Това е драма на прага на абсурдния театър,но въпреки всичко в него има и хумор.По време на диалога се разкриват характерите на героите,а самата пиеса се занимава със съвременните отношения между хората и невъзможността за комуникация между тях.
Организаторите на фестивала информират,че предвидения за утре в програмата спектакъл от 11 часа “Цяло лято в един ден” на Детски театър” Румео и Жулиета” Москва се отлага.Той ще бъде игран в петък 22 юни на сцената на Дома на културата от 19 часа.
Още снимки
 Прочитания: 2165 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign