Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

“ 576 грама пълнолуние “

 19 Юни 2007

Избрах да подредя своята първа изложба в Кърджали, където съм родена. Рисувам от малка, всичко в живота ме вдъхновява – природна картина, интересна история, красивите неща, това сподели младата художничка Тюлай Рафик от Турция. Авторката откри снощи своята дебютна изложбата в арт галерията на бул. Тракия в областния град.
В нея са включени 20 живописни платна и 12 рисувани керамични и стъклени предмети, обединени под надслова “576 грама пълнолуние “.
На откриването присъстваха много гости . Сред тях бе и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, който пожела много творчески вдъхновения на младата художничка и й благодари, че е избрала родния град за място на своя дебют.
Тюлай Рафик от няколко години живее в Холандия, възпитаничка е на Художествена гимназия в Истанбул, община Гаази Осман Паша, по – късно завършва и Истанбулския университет, специалност “Графично оформление”.
До края на тази година Тюлай има намерение да експонира свои творби и в други градове на България .Изложбата в Кърджали е организирана със съдействието на Младежки център “Кръг “ и Община Кърджали. Още първата вечер бяха направени и няколко откупки.


Още снимки
 Прочитания: 1945 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign